Sharon

DIOSPYROS 'TIPO' - Datolyaszilva
DIOSPYROS 'TIPO' - Datolyaszilva

DIOSPYROS 'TIPO' DATOLYASZILVA

Az Olasz Ízek Királya 👑

A 'TIPO' datolyaszilva (hurma vagy sharon gyümölcs) az egyik legnépszerűbb, legbőtermőbb olasz fajta. Ha egy igazán nagy méretű, zamatos gyümölcsre vágyik, amely a tél közeledtével éri el csúcsformáját, a 'TIPO' a tökéletes választás!

A 'TIPO' gyümölcs különlegessége

  • Bőtermő bajnok: Olaszországban a legtöbbet termesztett fajta, ami garantálja a nagyon bő terméshozamot.

  • Óriási méret: Gyümölcse nagy, súlya akár az 500 grammot is elérheti! Alakja enyhén lapított.

  • Kiváló íz: Éretten gyönyörűen narancssárgára színeződik. Narancssárga húsa zamatos, kiváló ízű.

  • Fogyasztás: Ez a fajta csersavas, ezért szüret után pihentetés szükséges. A varázslat decemberben történik: túléretten a hús lágy, lédús lesz, és szó szerint szétolvad a szájban!

Kertészeti Előnyök és Tippek

  • Öntermékeny: A 'TIPO' öntermékeny, ezért elegendő egyetlen példányt ültetni a bőséges terméshez.

  • Korai termőre fordulás: Erős növekedésű fája általában már a harmadik évtől kezd el teremni, ami viszonylag gyorsan megtérülő befektetés.

  • Fagytűrés: A kifejlett fa nagyon jó fagytűrő (-20°C), és a több éves példányok már minden téli fagynak ellenállnak. Fontos: A fiatal növényeket az első teleken védeni kell a fagytól!

  • Hosszú élet: A datolyaszilva nagyon hosszú életű fa, ami óriási mennyiségű gyümölcs kinevelésére képes.

  • Ültetési Tipp: Mindig konténeres oltványt válasszon! A karógyökér miatt a szabadgyökerű növények nagyon kényesek az átültetésre. Egy oltvány kb. 5 év után kezd teljes mértékben teremni.

Ültessen 'TIPO' datolyaszilvát, és biztosítsa kertjének a ritka, nagyméretű, téli csemegét!

DIOSPYROS KAKI 'VANIGLIA' - Datolyaszilva
DIOSPYROS KAKI 'VANIGLIA' - Datolyaszilva

DIOSPYROS KAKI 'VANIGLIA' DATOLYASZILVA

Azonnal Fogyasztható, Vaníliás Élvezet 🍦

A 'VANIGLIA' datolyaszilva (hurma vagy sharon gyümölcs) a datolyaszilvák egyik legnagyobb szenzációja! Ez a régóta termesztett, olasz eredetű, bőtermő fajta abban különbözik társaitól, hogy csersavmentes, így a szüret után azonnal fogyasztható, anélkül, hogy meg kellene várni a megpuhulást.

A 'VANIGLIA' gyümölcs különlegessége

  • Csersavmentes: Ez a legfőbb előnye! A gyümölcs keményen sem fanyar, így szüret után azonnal élvezhető, ropogós és finom.

  • Kétféle fogyasztás:

    • Ropogós: Már október végén szüretelve keményen és ropogósan fogyasztható.

    • Lágy: Ha hagyjuk megpuhulni, sokkal édesebbé, lágyabbá és lédúsabbá válik, és szétolvad a szájban.

  • Finom íz és aroma: Kisebb termésű, de igen finom, enyhe vanília aromával rendelkezik (innen a neve!).

  • Megjelenés: Színe világosabb narancssárga, kerekded alakú, kissé gerezdekre osztott.

Kertészeti Előnyök és Tippek

  • Öntermékeny és bőtermő: A 'Vaniglia' öntermékeny, ezért egyetlen fa is bőségesen terem. Olaszországban elismert, nagyon bőtermő fajta.

  • Gyors termőre fordulás: Erős növekedésű fája általában már a harmadik évtől kezd el gyümölcsöt hozni.

  • Kiváló fagytűrés: Nagyon jó fagytűrő (-17°C), és a több éves példányok már ellenállnak a komolyabb fagyoknak is. Figyelem: A fiatal növényeket az első teleken védeni kell!

  • Hosszú élet: A datolyaszilva nagyon hosszú életű fa, mely óriási mennyiségű termés kinevelésére képes élete során.

  • Ültetési Tipp: Mindig konténeres oltványt ültessen a szabadgyökerű helyett! Karógyökere miatt a szabadgyökerű növények kényesek az átültetésre.

Válassza a 'VANIGLIA'-t, ha az azonnal fogyasztható, ropogós textúrájú és enyhén vaníliás ízű datolyaszilvát szeretné a kertjébe!

DIOSPYROS 'RAGNO' - Datolyaszilva
DIOSPYROS 'RAGNO' - Datolyaszilva

DIOSPYROS 'RAGNO' DATOLYASZILVA A Pókhálós Csemege Garancia a Zamatra 🕸️ 🇮🇹

A Diospyros kaki 'Ragno' (hurma) az egyik legelterjedtebb és leginkább becsült olasz datolyaszilva fajta. Nem véletlenül: hidegtűrő képessége, bőséges terméshozama és egyedi érési indikátora miatt a termelők kedvence. 

A 'Ragno' gyümölcs kiemelt jellemzői

  • Azonosító jel: A 'Ragno' gyümölcsei könnyen felismerhetők: az aljukon egy jellegzetes, fekete "pókháló" (ragno) minta található, amely éles kontrasztban áll a héj élénk narancssárga színével. 

  • Kiváló íz: Húsa intenzív narancssárga, zamatos és rendkívül édes. A hagyományos datolyaszilva ízvilágot képviseli.

  • Érési mód: Mint a legtöbb hagyományos fajta, a 'Ragno' is csersavas, ezért a szüret utáni utóérés (puhulás) szükséges. 

  • Érettségi mutató: A "pókháló" nem csupán dísz, hanem a fogyaszthatóság mércéje! A gyümölcs akkor válik csersavmentessé és fogyaszthatóvá, amikor ez a fekete minta nagyon szélessé válik, szinte repedéseket okozva a gyümölcs héján.

  • Amikor a hús megpuhult, olvadósan lágy és lédús lesz, akkor van az ízélmény a csúcsán !

  • Bőséges termés: A datolyaszilva fák hosszú életűek, és a 'Ragno' fajta is bőtermő, ami hatalmas terméshozamot ígér.

Kertészeti és Fajtájellemzők

  • Öntermékeny: A bőséges terméshez elég egyetlen fa is, mivel a 'Ragno' öntermékeny.

  • Fagytűrés: A több éves fák nagyon jól tűrik a fagyot (a felnőtt növények ellenállnak a komolyabb fagyoknak is). Fontos: A fiatal oltványokat az első teleken védeni kell!

  • Termőre fordulás: Konténeres oltvány esetén általában már 3 év után várható az első termés.

  • Ültetési Tipp: A karógyökér miatt mindig konténeres oltványt válasszon a szabadgyökerű helyett, hogy elkerülje az átültetési problémákat.

Válassza a 'Ragno' datolyaszilvát, és garantáltan élvezheti a téli hónapok egyik legédesebb, legkülönlegesebb gyümölcsét!