Sharon

DIOSPYROS 'TIPO' DATOLYASZILVA
Az Olasz Ízek Királya 👑
A 'TIPO' datolyaszilva (hurma vagy sharon gyümölcs) az egyik legnépszerűbb, legbőtermőbb olasz fajta. Ha egy igazán nagy méretű, zamatos gyümölcsre vágyik, amely a tél közeledtével éri el csúcsformáját, a 'TIPO' a tökéletes választás!
A 'TIPO' gyümölcs különlegessége
Bőtermő bajnok: Olaszországban a legtöbbet termesztett fajta, ami garantálja a nagyon bő terméshozamot.
Óriási méret: Gyümölcse nagy, súlya akár az 500 grammot is elérheti! Alakja enyhén lapított.
Kiváló íz: Éretten gyönyörűen narancssárgára színeződik. Narancssárga húsa zamatos, kiváló ízű.
Fogyasztás: Ez a fajta csersavas, ezért szüret után pihentetés szükséges. A varázslat decemberben történik: túléretten a hús lágy, lédús lesz, és szó szerint szétolvad a szájban!
Kertészeti Előnyök és Tippek
Öntermékeny: A 'TIPO' öntermékeny, ezért elegendő egyetlen példányt ültetni a bőséges terméshez.
Korai termőre fordulás: Erős növekedésű fája általában már a harmadik évtől kezd el teremni, ami viszonylag gyorsan megtérülő befektetés.
Fagytűrés: A kifejlett fa nagyon jó fagytűrő (-20°C), és a több éves példányok már minden téli fagynak ellenállnak. Fontos: A fiatal növényeket az első teleken védeni kell a fagytól!
Hosszú élet: A datolyaszilva nagyon hosszú életű fa, ami óriási mennyiségű gyümölcs kinevelésére képes.
Ültetési Tipp: Mindig konténeres oltványt válasszon! A karógyökér miatt a szabadgyökerű növények nagyon kényesek az átültetésre. Egy oltvány kb. 5 év után kezd teljes mértékben teremni.
Ültessen 'TIPO' datolyaszilvát, és biztosítsa kertjének a ritka, nagyméretű, téli csemegét!

DIOSPYROS KAKI 'VANIGLIA' DATOLYASZILVA
Azonnal Fogyasztható, Vaníliás Élvezet 🍦
A 'VANIGLIA' datolyaszilva (hurma vagy sharon gyümölcs) a datolyaszilvák egyik legnagyobb szenzációja! Ez a régóta termesztett, olasz eredetű, bőtermő fajta abban különbözik társaitól, hogy csersavmentes, így a szüret után azonnal fogyasztható, anélkül, hogy meg kellene várni a megpuhulást.
A 'VANIGLIA' gyümölcs különlegessége
Csersavmentes: Ez a legfőbb előnye! A gyümölcs keményen sem fanyar, így szüret után azonnal élvezhető, ropogós és finom.
Kétféle fogyasztás:
Ropogós: Már október végén szüretelve keményen és ropogósan fogyasztható.
Lágy: Ha hagyjuk megpuhulni, sokkal édesebbé, lágyabbá és lédúsabbá válik, és szétolvad a szájban.
Finom íz és aroma: Kisebb termésű, de igen finom, enyhe vanília aromával rendelkezik (innen a neve!).
Megjelenés: Színe világosabb narancssárga, kerekded alakú, kissé gerezdekre osztott.
Kertészeti Előnyök és Tippek
Öntermékeny és bőtermő: A 'Vaniglia' öntermékeny, ezért egyetlen fa is bőségesen terem. Olaszországban elismert, nagyon bőtermő fajta.
Gyors termőre fordulás: Erős növekedésű fája általában már a harmadik évtől kezd el gyümölcsöt hozni.
Kiváló fagytűrés: Nagyon jó fagytűrő (-17°C), és a több éves példányok már ellenállnak a komolyabb fagyoknak is. Figyelem: A fiatal növényeket az első teleken védeni kell!
Hosszú élet: A datolyaszilva nagyon hosszú életű fa, mely óriási mennyiségű termés kinevelésére képes élete során.
Ültetési Tipp: Mindig konténeres oltványt ültessen a szabadgyökerű helyett! Karógyökere miatt a szabadgyökerű növények kényesek az átültetésre.
Válassza a 'VANIGLIA'-t, ha az azonnal fogyasztható, ropogós textúrájú és enyhén vaníliás ízű datolyaszilvát szeretné a kertjébe!

DIOSPYROS 'RAGNO' DATOLYASZILVA A Pókhálós Csemege Garancia a Zamatra 🕸️ 🇮🇹
A Diospyros kaki 'Ragno' (hurma) az egyik legelterjedtebb és leginkább becsült olasz datolyaszilva fajta. Nem véletlenül: hidegtűrő képessége, bőséges terméshozama és egyedi érési indikátora miatt a termelők kedvence.
A 'Ragno' gyümölcs kiemelt jellemzői
Azonosító jel: A 'Ragno' gyümölcsei könnyen felismerhetők: az aljukon egy jellegzetes, fekete "pókháló" (ragno) minta található, amely éles kontrasztban áll a héj élénk narancssárga színével.
Kiváló íz: Húsa intenzív narancssárga, zamatos és rendkívül édes. A hagyományos datolyaszilva ízvilágot képviseli.
Érési mód: Mint a legtöbb hagyományos fajta, a 'Ragno' is csersavas, ezért a szüret utáni utóérés (puhulás) szükséges.
Érettségi mutató: A "pókháló" nem csupán dísz, hanem a fogyaszthatóság mércéje! A gyümölcs akkor válik csersavmentessé és fogyaszthatóvá, amikor ez a fekete minta nagyon szélessé válik, szinte repedéseket okozva a gyümölcs héján.
Amikor a hús megpuhult, olvadósan lágy és lédús lesz, akkor van az ízélmény a csúcsán !
Bőséges termés: A datolyaszilva fák hosszú életűek, és a 'Ragno' fajta is bőtermő, ami hatalmas terméshozamot ígér.
Kertészeti és Fajtájellemzők
Öntermékeny: A bőséges terméshez elég egyetlen fa is, mivel a 'Ragno' öntermékeny.
Fagytűrés: A több éves fák nagyon jól tűrik a fagyot (a felnőtt növények ellenállnak a komolyabb fagyoknak is). Fontos: A fiatal oltványokat az első teleken védeni kell!
Termőre fordulás: Konténeres oltvány esetén általában már 3 év után várható az első termés.
Ültetési Tipp: A karógyökér miatt mindig konténeres oltványt válasszon a szabadgyökerű helyett, hogy elkerülje az átültetési problémákat.
Válassza a 'Ragno' datolyaszilvát, és garantáltan élvezheti a téli hónapok egyik legédesebb, legkülönlegesebb gyümölcsét!
