Naspolya fajták

Holland óriás naspolya
Érési ideje: késői érésű, november közepén - végén szedhető.
Gyümölcse: nagy méretű, 50-60 gramm tömegű.Magas a kalória- és pektintartalma, c-vitaminban gazdag.
Héja: világosbarna, vastag, repedezett.
Húsa: közepes ízű, kissé száraz
Fája: középnagy, koronája szétterülő, levelei nagyok. Közepes termőképességű fajta. Szinte permetezés nélkül is tartható.

Naspolya 'Szentesi Rózsa'
A Késő Őszi Ínyencség 🍂
A 'Szentesi Rózsa' Naspolya egy hagyományos, megbízható fajta, amely a gyümölcsök királya lehet a késő őszi kertekben. Közepes méretű fájával és szétterülő koronájával ideális választás azoknak, akik finom, saját termésű gyümölcsöt szeretnének szedni, minimális ráfordítással.
Főbb jellemzők:
Érési Idő: A termés október végén szedhető. A naspolyát hagyományosan fagy után vagy utóérlelve fogyasztják, amikor húsa megpuhul és eléri a legjobb zamatát.
Termés: Középnagy méretű (kb. 25-30 gramm), világosbarna, vékony, enyhén repedezett héjú gyümölcs.
Hús: Nagyon finom és zamatos, egyedi, enyhén fűszeres ízzel.
Egészségügyi Előnyök: Magas C-vitamin és pektintartalma miatt értékes őszi étrend-kiegészítő. Viszonylag magas kalóriatartalma miatt tápláló gyümölcs.
Gondozás és Termés:
Fája: Közepes növekedésű, szétterülő koronát nevel, levelei viszonylag kicsik.
Termőképesség: Jó termőképességű fajta, amely rendszeresen hozza a termést.
Környezetbarát: Az egyik legnagyobb előnye, hogy a naspolya szinte permetezés nélkül is tartható, mivel kevésbé érzékeny a betegségekre és kártevőkre.
